Het Programma

De Jeugdcommissie van de Koninklijke Belgische Hockey Bond organiseert – in samenwerking met BeGold Nationaal -  het BeGold District programma (BGDS) om talentvolle jeugdspelers te ontdekken en op te volgen bij hun verdere sportieve ontwikkeling.

Dankzij het BGDS programma worden er sportieve en vriendschappelijke banden gesmeden tussen de talrijke jeugdspelers uit diverse Belgische clubs.
Naast de persoonlijke motivatie en het talent van de speler zijn ook de BeGold waarden (zoals teamspirit, respect, inzet en bescheidenheid), het “fun” aspect en de wil om als speler vooruitgang te willen boeken, even belangrijk.

Elke Belgische club met een jeugdwerking mag een aantal getalenteerde U13 & U14 spelers afvaardigen naar de “District Selection Moments” die plaatsvinden voor de U13 in maart en voor de U14 in oktober. Jaarlijks zijn daarop meer dan 800 gemotiveerde spelers aanwezig.

Op die momenten komen jongens en meisjes van hetzelfde geboortejaar en uit hetzelfde district samen om - onder de leiding van ervaren coaches en mentors - een intense hockey trainingen te beleven en kennis te maken met de beste spelers uit de naburige clubs. Elke speler wordt geëvalueerd door de BGDS en BeGold staf.

Na enkele selectiemomenten wordt de selectie bekendgemaakt; deze jongeren vormen vervolgens de District teams. Tijdens deze fase krijgen zij enkele doorgedreven trainingen of spelen ze enkele wedstrijden tegen andere districten.

Dit hele programma wordt afgesloten met de District Days. Typisch een weekend in de maand mei. De exacte data van deze momenten zijn terug te vinden op de BGDS website.

Omringd door hun familie en supporters spelen de 6 District teams de 2 resterende wedstrijden, waarbij de spelers hun beste hockey spelen in team met naleving van de belangrijke hockeywaarden fairplay en respect.
Scouts van BeGold Nationaal zijn aanwezig om de potentiële BeGold Nationaal U15 spelers voor het volgende seizoen te ontdekken en hen uit te nodigen op de BeGold Nationaal zomerstages voor de U15.

BeGold District bestaat uit 6 districten met elk hun eigen kleur. De clubs zijn ingedeeld volgens een aantal criteria: geografische ligging, het aantal spelers in U13 en U14 en het niveau van de clubs.

 

KHC Brugge en District hockey

KHC Brugge behoort tot het District White. De trainersstaff maakt zowel voor de U13 en U14 de selectie op van de meisjes en jongens die KHC Brugge mogen vertegenwoordigen op het District programma.

  

Op www.districthockey.be kan je meer informatie terugvinden over het volledige District programma.

 

 

 

 

 

TOGETHER WITH OUR MAIN PARTNER

Koninklijke hockey club khc brugge

Ons adres

Koning Leopold III-laan 115a
8200 Brugge (Sint-Andries)

Let's get social

facebook
instagram
linkedin
tiktok