DE LEUKSTE SPORT

Superleuk dat jullie eraan denken om zich in te schrijven voor de mooiste sport bij de leukste club. Op deze pagina willen we jullie zo goed als mogelijk voorbereiden op je lidmaatschap bij KHC Brugge.

Ondanks het feit dat het DNA van KHCB doordrenkt is met familiewaarden zijn wij uiteraard ook competitief en ambitieus op het veld. Individueel engagement van ouders en kinderen draagt bij tot het behalen van positieve resultaten voor het voltallige team.

 

Welke uitrusting heb ik nodig?

Naast de onderscheidende shirt, short/rok en kousen van de KHC Brugge, heb je ook aan de lengte en de kracht van de speler aangepaste stick, een mondbit (tandbescherming) en scheenbeschermers nodig. De schoenen zijn eveneens specifiek voor het hockey.

Dit materiaal is eigen aan de hockeysport en dient in een gespecialiseerde (online) winkel gekocht te worden. Een beperkt assortiment is evenens tegen betaling te verkrijgen in ons clubhuis.

De starters moeten het jaar dat ze nog geen wedstrijden spelen geen uniform aanschaffen.

 

Wie kan hockey spelen? 

Alle meisjes en jongens vanaf 5 jaar kunnen hockey leren spelen.
Er zijn 2 trainingen per week en alle wedstrijden van de jeugd worden op zaterdag gespeeld.

Ook organiseest KHC Brugge sinds 2015 G-Hockey. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking krijgen zo de kans om op hun eigen niveau te hockeyen. Zij trainen één maal per week.

 

Wanneer kan ik wedstrijden spelen?

Door het technisch karakter van de sport zal men eerst de beginselen goed moeten aanleren alvorens wedstrijden te kunnen spelen.

Het is de verantwoordelijke trainer die zal oordelen bepalen wanneer starters klaar zijn voor competitie. Dit zijn officiële hockeywedstrijden die via de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) ingericht worden. 


STARTERSINDELING

We hebben specifieke startersgroepen per leeftijd om iedereen op een vlotte manier te integreren in de bestaande teams. Zo krijgt elkeen de kans te geven om aan deze leuke sport deel te nemen.

Het is de bedoeling om starters snel te integreren in een competitieploeg. Hockey is echter een technische sport en vereist een zrkere basistechniek alvorens over te kunnen gaan tot competitie.

Starters worden standaard ingedeeld per leeftijd volgens 4 categorieën:

  • Starters Onderbouw U6
  • Starters Onderbouw U7-U9
  • Starters Middenbouw U10-U12
  • Starters Bovenbouw U14-U19

Proeftrainingen

We organiseren in de eerste twee weken van september proeftrainingen. Deze proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend.

De momenten van de proeftrainingen kan je vinden in het inschrijvingsformulier.

Je kan na de proeftraining beslissen om je voor het seizoen 24-25 (vanaf midden september 2024) in te schrijven als trainingslid in de categorie Start to Hockey.

Inschrijven voor een proeftraining? Klik HIER

Indien je al hockeyervaring hebt en je wil aansluiten bij een KHC Brugge jeugd- of seniorenteam spelen, stuur dan een mail naar administratie@hockeybrugge.be.

TOGETHER WITH OUR MAIN PARTNER

Koninklijke hockey club khc brugge

Ons adres

Koning Leopold III-laan 115a
8200 Brugge (Sint-Andries)

Let's get social

facebook
instagram
linkedin
tiktok