OVER KHC BRUGGE

Een club waar iedereen welkom is, jong en oud, talenten en liefhebbers. Beleef plezier op en naast het terrein.
Een club waar iedereen welkom is, jong en oud, talenten en liefhebbers. 

ONZE Visie en missie

Sinds haar ontstaan in 1927 is de KHCB een vereniging geweest die de familiewaarden en de fairplay hoog in het vaandel hield. Vandaag, met meer dan 650 leden, behouden we diezelfde filosofie.
Sport, en meer nog ploegsport, is het middel om zich als mens te ontplooien, sociale vaardigheden te ontwikkelen en een gezonde ambitie te kweken. Mens sana in corpore sano. Vanaf de leeftijd van 5 jaar zijn alle leden van het gezin bij ons welkom als lid. Wij proberen voor iedereen een ploeg te vinden naar zijn/haar niveau zodat ieder het plezier ontdekt van in groep te streven naar een eerbaar resultaat. Inzet en houding zijn belangrijker dan het resultaat.

Als grootste hockeyclub van West-Vlaanderen hebben we de plicht onze sport in onze provincie op een hoger niveau te tillen. Dankzij de aanleg van een tweede veld zullen er meer en betere trainingen kunnen gegeven worden. Dankzij het groot aantal jeugdleden kunnen we in alle categorie├źn ploegen van verschillend niveau opstellen: competitiegerichte ploegen en recreatieve ploegen.

Op termijn zijn onze sportieve ambities niet min: vanaf de U11 zowel in jongens als meisjes aantreden met een ploeg in Nationale 1. Voor onze seniorenploegen (Dames 1 en Heren 1) moet Nationale 1 eveneens haalbaar zijn.

Talloze nevenactiviteiten moeten de sociale contacten en de cohesie tussen de leden bevorderen. Belangrijk is dat alle leden zich welkom en gewaardeerd voelen.

 

We hechten veel belang aan sportiviteit en fairplay, zowel op als naast het veld

Respect voor tegenstander en scheidsrechter zit in het DNA van de hockey sport! Denk hier aan bij het aanmoedigen van de spelertjes.

Hockey ACADEMY LABELS

De federatie zet zich samen met de clubs in om de kwaliteit van de hockeysport te verbeteren, zo worden elk jaar academy labels uitgedeeld in 3 categorie├źn:

  • Coach
  • Club Manager
  • Umpire

TOGETHER WITH OUR MAIN PARTNER

Koninklijke hockey club brugge

Ons adres

Koning Leopold III-laan 115a
8200 Brugge (Sint-Andries)

Let's get social

facebook
instagram
linkedin
tiktok