4 basisprincipes

De ploegindeling wordt opgemaakt door de sportieve staff en de trainers rekening houdend met 4 basisprincipes:

  1. de adviezen en richtlijnen van de Belgische hockey federatie KBHB
  2. de leeftijd van de spelers en hun aantal
  3. de input van de trainers en coaches van alle teams van het voorbije seizoen
  4. de input gebaseerd op ledenbevraging

Teamcategorieën

 

Ploegen Onderbouw

Bij KHCB is de filosofie van Onderbouw gericht op het bevorderen van de liefde voor hockey door middel van VRIENDSCHAP, TEAMWORK en PLEZIER. We willen jonge spelers inzicht geven in het spel en benadrukken het belang van samenwerken om hun doelen te bereiken zonder ons alleen te richten op resultaten. Hoewel winnen en verliezen deel uitmaken van het geheel, geloven we dat de ware essentie van de sport ligt in het plezier voor het sppel en de kameraadschap die het opbouwt. Onze prioriteit is het creëren van een ondersteunende omgeving waarin elk kind een passie voor hockey kan ontwikkelen en de spanning van het spel kan ervaren in een positieve en inclusieve omgeving.

Specifiek voor de Starters:

  • Bij de U6 gaan we focussen op het aanleren van individuele hockeyskills. Dit doen we tijdens een intensieve training van 2x1h per week. Net omdat we de focus leggen op individuele skills worden U6 niet verdeeld in groepen, maar per training willekeurig verdeeld. Ook met die reden bieden we geen competitie aan. Hockey vereist een specifieke skill-set, eens een goede basis gelegd is, gaan we over op competitie bij de U7.
  • De starters U7-U19 worden verdeeld in afzonderlijke startersgroepen. Alvorens in de competitie ingeschakeld te worden hebben starters een basisset nodig van de hockeyskills om veilig te hockeyen en om voldoening te halen uit het spel. We proberen een starter zo snel mogelijk te integreren in een competitieploeg, maar dat is de beslissing van de trainers en is afhankelijk van het aantal starters, de beschikbare ploegen en gebeurt uiteraard in samenspraak met de ouders.

Leeftijd

Aantal spelers op veld

Starters

/

U6

/

U7

3v3

U8

3v3

Ploegen middenbouw

Bij KHCB legt de Middenbouw-filosofie de nadruk op teamselecties op basis van zowel huidige vaardigheden als toekomstig potentieel, zodat elke speler wordt geplaatst waar hij kan gedijen en groeien. We richten ons op het aanscherpen van individuele vaardigheden terwijl we een teamdynamiek stimuleren die streeft naar PERFORMANCE. Onze training omvat het begrijpen van spelscenario's en het ontwikkelen van het vermogen om effectief te reageren op uitdagingen van de tegenstander. Buiten het veld willen we onze spelers levensvaardigheden bijbrengen, door ze lessen in veerkracht, teamwork en strategisch denken te leren die ze in alle aspecten van het leven van pas zullen komen.

Leeftijd

Aantal spelers op veld

U9

6v6

U10

8v8

U11

8v8

U12

8v8

Ploegen bovenbouw

De selectie voor Bovenbouw wordt gemaakt aan de hand van de prestaties tijdens trainingen en wedstrijden. Spelers krijgen twee keer per jaar feedback op verschillende gebieden, waaronder individuele technische vaardigheden en tactisch bewustzijn. Deze feedbackmomenten helpen bij de selectie. Omdat alle atleten zich in een ander tempo ontwikkelen, herbekijkt onze coachingstaf voortdurend de selecties. 

De Bovenbouw is gericht op het beheersen van individuele technieken en het ontwikkelen van een uitgebreid tactisch begrip van verschillende spelsituaties. Deze tweeledige focus komt niet alleen de individuele spelers ten goede, maar versterkt ook de club bij de overgang naar het seniorenhockey. We streven ernaar om al onze spelers te stimuleren om de beste versie van zichzelf te worden, zowel op als naast het veld, zodat ze goed voorbereid zijn op de uitdagingen van competitief hockey en in staat zijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van de club.

Leeftijd

Aantal spelers op veld

U14

11v11

U16

11v11

U19

11v11

Senioren

Bij KHCB willen we onze jeugd de kans geven om in de seniorenteams te spelen. Zowel Dames 1 als Heren 1 werken met de high potentials vanaf U16. Een potential groep van elk geslacht traint een keer per week met de topteams. Dit is een introductie tot onze eerste teams voor de goed presterende jeugdspelers.

TOGETHER WITH OUR MAIN PARTNER

Koninklijke hockey club khc brugge

Ons adres

Koning Leopold III-laan 115a
8200 Brugge (Sint-Andries)

Let's get social

facebook
instagram
linkedin
tiktok